Jom Click

Selasa, 13 Januari 2015

KINI MUNCUL KEMBALI!!! da..da..da..cakkk!!

Trip Bercuti... Nak hok Baru ke yang hok Lepas...lepas..

   Apa yang pasti saya akan berdialog satu persatu ya...


    

CERIA HENDAKNYA!!!! AaMiin




Assalamualaikummm..


Lama sesangat tak berbicara di blog ini..

Semanis Kurma Semanis Senyuman... sentiasa bersiar setiap minggu... tp saya jer tidak kesiaran.. Huuhuhuu

Dengan izin Allah SWT.. saya cuba sedaya upaya ... ceewaaahhh.. bermadah lah pula... cuba menghidupkan semula blog ini... Insha Allah..



Zoommm Zasss

Khamis, 13 Jun 2013

BOLG ku BERUSANG SUDAH..

Assalamulaikum..
Salam sejahtera dan salam 1 Malaysia..

Lama sudah ku mendiamkan diri dari mengupdatekan blog ini.
Setahun setengah...banyak yg tak tertulis.. Kenapa ya..
Busy, Malas.... Apa alasan yg munasabah...
Entahlah... yg penting memang dah lama tak melihat blog ini..
Kesian hasrat di atas tidak kesampaian..

Ada kah mahu berblog lagi... hehhehe...
kalau ada masa apa salahnya...

Tunggulah bicara hati ini...

Selasa, 31 Januari 2012

TUNGGU SEBENTAR SOLAT LAH DULU....

Selepas beriadah secara jasmani...
Kami sekeluarga menunaikan kewajiban Rukan Islam yang Ke dua di Masjid Shah Alam.
Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, sangat cantik, selesa dan tenang. Ada ruang untuk anak-anak.
 - Tersergam indah...
 - Terpegun seketika
 - Gambar kenangan, anak-anak masa ini sibuk bermain. Tengoklah kawasan sekitar amat luas.
- Baby Iqbal sleeping.
 




CUTI-CUTI - TAMAN BUDAYA SHAH ALAM PART 2

yang sebelumnya.....
- Edisi 2 - Part 1
Bersambung di sini....

 Berseronoklah ya..
 Santai dan relix jer kan, dapat duduk kat batu besor nie.. ada muka cam penat tak..
Bergambar secara rombakan...di sana..di sinun..ada anak2 ku.
AKura-kura dalam perahu..pura-pura tak tahu pulak.. Apa itUuUu.
Ammar Irfan...berposeing ajer... 
Jom nak bergambar dengan ibu... 
Jauh dia bergerak....tak larat nak kejar.. 
Pemandangan dari jauh (Taman Budaya) Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah 
Pemandangan betul-betul dari pintu masuk Taman Budaya... Cantik-cantik...SubahanaAllah.

TamaT sudah Edisi 2 ini di sini....

HOLIDAY EDISI 2 - TAMAN BUDAYA Part 1

Assalamulaikumm..wbkt.

Hai... setelah berpenat lelah berjalan di Taman Botani. Kami sekeluarga singgah ke Taman Budaya, tidak jauh dari taman Botani..

- apa lagi, malas nak bercoleteh...layan jer lah pic dibawah... ZooM.
- cerita sebelumnya :-

 First time datang sini, masa berkerja di HQ area Selangor no time nak merayap2 nie.. ada kesempatan terjah lah kan lagi pon dah dekat... keluarga2 boleh lah adakan aktivit santai di sini..
 Colorful banting....
 Aktiviti bergurau senda dengan anak2 pon elok jugak..
 Tatih...tatih..tatih..cepatlah berlajar jalan anakku..
 Kakak pon nak ajar adik tatih...seronok tengokkan..
 Alamak!! nie kenapa...nak bersayap ker or nak terujun berenang kuak lentang... hehhe..
Sesekali enjoi juga kan..
 Abang...jangan..jangan...dalam tasik ini..kalau jatuh..alohaiii..
 candit...
 Bergembira ya kamu abang...melompat-lompat di rakit..
 Hensome tak saya...smile..smile sokmo..
 Kakak besar jaga kakak kecik n adik...sambil-sambil pose tuu.. 

Bersambung...

 

Isnin, 30 Januari 2012

Part Four : TAMAN BOTANI....dah nak balik dah

Story-mori

Sesi terakhir di Taman Botani Malaysia, Shah Alam.. sofar semua ok, rasa puas hati.. time bergerak nak balik hujan renyai2... anak-anak semua happy..
 Aksi 3 beradik...satu ibu satu ayah...peach... masing-masing buat gaya tersendiri.. si adik jauhnya termenung.... agak2 apa yang difikirkan... (lepas ni ibu nak bawak kita merayap mana ehk..)
 Susunatur tersendiri..
 Aaahai...felling ler pulak... Penat ya kak..stim jer mata tu..
 Gaya kau dan aku..
Pokok yang antik.. gambar terakhir di situ..
Syok jugak layan taman negara nie..hutan simpan, kazanah di Malaya.

Ok, Edisi pertama telah pon habis... lepas ni jom layan edisi yang seterusnya...

Selasa, 17 Januari 2012

Tengok Siapa yang pandai jaga Adik...:)

Antara Mereka berdua siap lebih care dengan adik...??

 Si abang, muka adik tercengang2.
Si Kakak, muka adik so happy..

- Kalau berdasarkan gambar, nampak macam kakak yang care adik...
- Jangan tertipu dengan pic tersebut...buat masa sekarang nie..si abang yang selalu care dengan adik...         di angkut ke sana- kesini...si abang kalau jaga adik or dukung adik macam ngeri jer coz macam sama besar.. dan goyang-goyang... si ibu selalu minta tolong abang jaga adik semasa solat dab memasak.

- Si kakak pula bukan tak pandai jaga adik tapi tak terdaya nak care... apa dia kata kita nak play juga apa adik nak dia pon nak... yang best dia cakap "iqbal jadi farisya, kita jadi iqbal" moral of story nya dia nak perhatian lebih lah tu..

Senyum sentiasa : Jangan terperdaya dengan apa yang ada lihat di gambar ya..


Jumaat, 13 Januari 2012

Tak Habis Lagi cerita Holiday Taman BOtani - Part Three

Hai..hai... tak habis-habis lagi bercerita dan menepek gambar di Hutan simpan ini.. (tak perlahkan saya menujukan tempat-tempat yang menarik ini... biar anak-anak tahun kazanah yang berharga ini, hutan simpan perlu dipelihara dan dijaga untuk generasi yang akan datang..baru mereka tahu hutan macam mana.. tak adalah asyik tengok bangunan gergasi sahaja.... jom layan sementara saya beridea..(^_^). Mana yang tak baca hikayat sebelumnya mai sini Edisi1 - Part 1 dan Edisi1 - Part 2
 Ranting-ranting yang diselaputi salji...cantikan..
 Terasa indah pula...
 Replika beruang...
 Gambar ini menujukan betapa sejuknya keadaan di situ...serius sejuk...darah merah tak nampak ditapak tangan dah...
 Mendamaikan..
Masih teruja nak snap sana, snap sini... smile tetap smile kan....
 Sama jugak, bergambar kira tangkap sendiri lah....rasa pelik agaknya si Iqbal tengok ibu n ayah dia cam bebudak... kekkeekee hehhe :)
 Selesai, beriadah di dalam salji ambil angin pulak anak-anak ini...duk panjat2 gambar2
 Wah!! si abang, tengok apa tu...cian snow tu dipijak abang,,
 Datang lah lagi sini tau...agaknyalah snow tu kalau boleh berkata-kata..
 Tasik sekitar Taman botani....sungguh mendamaikan..asyik gitu.
Laluan untuk pulang pula.....

Ehk...jangan lupa masih bersambung...da..